maanantai 15. huhtikuuta 2013

Kääretorttu

Ja taas leivotaan. Halusin kokeilla jotain uutta ja ihmeellistä, joten päätin kokeilla koristeltua kääretorttua.

Tein normaalin vaalean kääretorttutaikinan, otin siitä kahteen kippoon pienen määrän taikinaa. Toisen värjäsin punaisella ja toisen vihreällä elintarvikevärillä. Pursotin leivinpaperille värjätyillä taikinoilla "kirsikoita" ja laitoin pursotukset uuniin pariksi minuutiksi. Levitin varsinaisen kääretorttutaikinan uunissa käyneiden kirsikoiden päälle ja pelti uuniin.

Kirsikkakuvioidun tortun täytteeksi vaahdotin suklaakermaa johon sekoitin loput jääkaapissa olleet vadelmamarmeladit. Mies ystävällisesti toimitti kääretortun rullauksen, kun en ole siinä vielä kovin hyvä.
Kirsikat eivät olleet niin onnistuneita kuin toivoin vaan ne näyttää enemmän vaikka helistimiltä, mutta ei kai sillä ole merkitystä.

Tein yhteensä kolme kääretorttua viikonlopun aikana. Kahdesta jälkimmäisestä ei ole kuva-aineistoa. Koristelin nekin elintarvikevärejä hyväksikäyttäen. Täytteeksi toiseen tuli kermavaahtoa ja mansikkahilloa ja toiseen kermavaahtoa ja fazerin sinisestä suklaasta tehtyä raastetta.
Pyöritin yhden kääretortun melko epäonnistuneesti ja päätinkin, että jatkossa mies saa hoitaa sen homman.

Viikonloppuna kaksi kolmesta kääretortusta tuli tuhotuksi. Molemmat saivat paljon kehuja, joten leipuri saa olla tyytyväinen taas kerran.
Viimeinen kääretorttu joutui pakastimeen odottelemaan vuoroaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti