lauantai 6. huhtikuuta 2013

Geisha-banaanikakku

Joskus etsiskelin netin syövereistä jotain kivaa leivottavaa ja törmäsin tähän maku.fi-sivustolla. Eilen sain inspiraationkin kohdalleen ja päätin kokeilla.
Leipomisvaiheet oli simppeleitä eikä mitään kommelluksia tullut (ihme kyllä...) Banaani olisi pitänyt kai soseuttaa, mutta meni se ihan hyvin pilkottunakin.


Kakku
200 g leivontamargariinia (rasvaa 80 %)
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 kpl munaa
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
2 dl kermaviiliä
100 g suklaata (Geisha)
2 kpl banaania
Kuorrutus
4 dl tomusokeria (mansikka)
2 rkl vettä
50 g valkosuklaata
50 g marsipaania (ruusuja)
Vaahdota pehmeä rasva ja sokerit vaahdoksi. Lisää kananmunat joukkoon yksitellen voimakkaasti vatkaten.
Sekoita jauhot keskenään ja lisää kermaviilin kanssa vuorotellen massaan. Lisää lopuksi joukkoon pieniksi paloiteltu Geisha-suklaa ja survotut banaanit.
Voitele ja jauhota sydänvuoka. Lusikoi taikina vuokaan. Paista kakkua 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 1 tunti. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.
Sekoita mansikkatomusokerista ja vedestä valuva seos ja kaada seos kakun päälle. Anna koristeen kuivua. Sulata valkosuklaa ja pursota suklaaraitoja kakulle. Koristele lopuksi kakku marsipaaniruusuilla.

Lopputulos!


Itse käytin sokerimassasta tehtyjä valmisruusuja ja -lehtiä, olin joskus ostanut ne ajatuksena että saan ne sitten joskus kakun päälle. Ja sainkin! En ehkä olisi kaupasta juuri tätä kakkua varten mitään koristeita ostamassa, joten hyvä kun niitä oli jo valmiiksi kaapissa.
 Olin kakun ulkonäköön ihan tyytyväinen. En omista mitään pieniä pursottimia, jollain sellaisella olisi saanut ruusujen varret vähän enemmän itsensä näköisiksi. Kyllä ne kai onneks ajaa asiansa tuollaisinakin.
Kakku kelpasi vieraille ja miehellekkin! Miehen mielestä kakku oli hyvää, vaikka oli kuivakkaa keskeltä ja melkein liian makeaa päältä, mutta oli kuulemma paljon parempaa kuin se täytekakku minkä tein pojun synttäreille marraskuussa.
Omasta mielestäni kyllä uskaltaa tehdä tätä vielä toisenkin kerran, oli kyllä hyvää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti